Nieuws

The cup stays in Belgium!

Belgian OK Dinghy Sailors have been waiting for this for years! The 2021 Belgian championship, organised at the KLYC in Antwerp, welcomed 28 boats from 7 nations. Six races run in light winds saw the domination of the Belgian Pieter Van Laer (BEL), followed by a very good Stephan Veldman (NL ) and Jorgen Holm (DEN). Then came Ralf Mackmann (GER) and Yann Vilein (FRA). Thanks are due to the group of volunteers from both KLYC and OK class, and to our main sponsor Antargaz, and our supporting sponsor OptiTeam.

De begische OK-zeilers wachten hier al sedert 2005 op en eindelijk is de beste Belgische OK-zeiler terug een Belg, nl. Pieter Van Laer. Het belgisch kampioenschap 2021, georganiseerd door het KLYC Galgenweel in Antwerpen, verwelkomde 28 boten uit 7 landen. Gedurende de zes races met lichte wind bleef de Belg Pieter Van Laer (BEL) het veld domineren. Stephan Veldman (NED) was overtuigend 2de gevolgd door Jörgen Holm (DEN). 4de en 5de plaats werden ingenomen door Ralf Mackmann (GER) en Yann Vilein (FRA). Hartelijk dank aan alle vrijwilligers van het KLYC en de OK-klasse voor zoals altijd de perfecte en warme organisatie ter land en ter zee ! Ook dank onze hoofdsponsor Antargaz en ondersteunende sponsor OptiTeam !

Voici des années que les yolistes Belges attendaient ça ! Le championnat de Belgique 2021, organisé au KLYC à Anvers, a accueilli 28 bateaux venant de 7 nations. Six manches courues dans un vent léger ont vu la domination du Belge Pieter Van Laer (BEL), suivi par un très bon Stephan Veldman (Nl) et Jorgen Holm (Den). Viennent ensuite Ralf Mackmann (Ger) et Yann Vilein (Fr). Un grand merci au groupe de bénévoles du KLYC et de la classe OK et à notre sponsor Antargaz et à OptiTeam qui nous soutient.